#8 Hoe ik startte met ademsessies

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 11:43

Aan het eind van mijn afspraak met de reumatoloog gaf ze me wat aanbevelingen mee. Om beter te leren omgaan met je lichaam raadde zij Cesar/Mensedieck therapie aan, waarna ik meteen een verwijzing kreeg. Mijn schoonmoeder vertelde dat ze goede verhalen had gehoord over een therapeute in Rockanje. Ik heb een afspraak bij haar gemaakt en kon na een paar weken terecht. Ik kreeg meerdere oefeningen mee, waaronder het oefenen met mijn zithouding en het oefenen met ademen want mijn ademhaling zat veel te hoog. Het voelde meteen heel vertrouwd, de oefeningen waren haalbaar en praktisch zodat ik er meteen mee aan de slag kon. Naast haar werk als cesartherapeute werkt ze ook voor zichzelf als ademcoach en in één van onze afspraken vroeg ze of ik openstond voor een mini ademsessie. Dat hebben we toen gedaan. Het voelde een beetje als een geleide meditatie waarbij er op de achtergrond een zacht muziekje opstond en Vivianne tegen me sprak. Het voelde fijn en ik stond er wel voor open om een ademsessie in te plannen. 

Inmiddels heb ik drie ademsessies gedaan. Vroeger had ik nooit gedacht dat ik dit ooit zou doen. Maar ja, datzelfde was natuurlijk het geval bij mindfulness. Toevallig las ik deze week een quote bij een andere ondernemer. "Soms moet je iets niet willen verklaren, maar gewoon blij zijn dat het werkt." En dat is volledig toepasbaar op ademsessies. Ik was altijd bang om de controle uit handen te geven, maar soms moet je je gewoon overgeven en dankbaar zijn voor wat je eruit meeneemt. Ik vind het in elk geval superfijn, het is ook gewoon echt even een moment voor jezelf. Even alle aandacht voor jou alleen en je even afsluiten van de buitenwereld. En dat gun ik iedereen!