#6 Hoe ik een mindfulnesscursus ging volgen

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 11:06

Als je mij een paar jaar geleden zou vertellen dat ik mediteren één van de fijnste dingen zou gaan vinden, had ik je echt voor gek verklaard. Je moest eens weten hoeveel moeite mijn zusje heeft gedaan om me, tijdens mijn burn-out, mee te krijgen naar een cursus mindfulness. Echt niet dat ik daar naar toe zou gaan, dat was veel te zweverig naar mijn zin. Maar inmiddels ben ik helemaal om. Mediteren is echt heel fijn en helemaal niet zweverig!

Wanneer je je overprikkeld voelt, is het een goed idee om te mediteren. Dat zorgt ervoor dat je in het hier en nu aanwezig bezig in plaats van dat je met je aandacht bij herinneringen uit het verleden of afspraken in de toekomst bent. En zeker als HSP is het heel fijn om even niet bezig te hoeven zijn met reflecteren op je eigen handelen of komende afspraken honderden keren in je hoofd voor te bereiden.

Mediteren zorgt voor rust in je hoofd.