#7 Hoe ik terecht kwam bij mijn huidige psycholoog

Gepubliceerd op 1 februari 2023 om 10:11

In februari 2020 was ik eindelijk op het punt aangekomen om opnieuw een psycholoog in te schakelen. Ik was in de jaren daarvoor al twee keer eerder bij een psycholoog geweest, maar die hebben mij niet verder kunnen helpen. Ik was dus niet zo overtuigd dat ik er iets aan zou hebben.

De eerste keer kwam ik bij een psycholoog, nadat ik een intakegesprek had gehad. Tijdens mijn eerste afspraak had ik mijn hele verhaal gedaan en na afloop werd me gevraagd of ik wilde mailen om een nieuwe afspraak te maken. Thuisgekomen heb ik een mail gestuurd, waarop ik eigenlijk de reactie kreeg dat ze geen nieuwe afspraak wilde maken omdat ze me niet kon helpen. Ik stond perplex. Ik was toch niet voor niets naar een psycholoog gegaan?

De tweede keer werd ik doorgestuurd naar de psycholoog van de huisartsenpraktijk. Hier heb ik een aantal gesprekken mee gehad alleen had ik niet echt het gevoel dat ik daar iets aan had. Ik had ook geen klik met deze psycholoog en denk achteraf gezien dat ik er nog niet klaar voor was.

Terug naar 2020. Ik zat totaal niet lekker in mijn vel, ik liep tegen van alles aan. Mijn zusje raadde me aan om toch nog een keer een psycholoog te proberen. Zij was zelf net hersteld van een burn-out en had een hele fijn psycholoog gehad. Hem heb ik dan ook gemaild, alleen zat hij te vol en had geen ruimte om mij te helpen, maar hij verwees me wel door naar zijn collega. Ik heb haar website bekeken en las het stuk over integratieve therapie. "Dit is wat ik nodig heb," dacht ik meteen. Alles in de tekst was zo herkenbaar voor me, dat ik meteen een mailtje heb gestuurd om een afspraak te maken. 

Nu drie jaar later, zie ik haar nog steeds 1 à 2x per maand. Ik heb de laatste jaren, met haar hulp, zo ontzettend veel over mezelf geleerd en zoveel trauma's kunnen verwerken dat ik echt oprecht kan zeggen dat ik een ander persoon geworden ben. Ik sta zoveel sterker in mijn schoenen, durf steeds vaker ruimte in te nemen en heb geleerd dat ik er toe doe. Zonder haar had ik echt niet gestaan waar ik nu sta. Dan had ik nooit mijn baan durven opzeggen en voor mezelf durven beginnen, had ik niet geweten dat ik hoogsensitief ben en had ik nog altijd vastgezeten in oude patronen.