#3 Ik ging op zoek naar mijn droombaan

Gepubliceerd op 1 juli 2022 om 12:10

Mijn carrière loopt op zijn zachtst gezegd niet op rolletjes. Na een VSO, een burnout en een niet verlengd contract zat ik even met mijn handen in het haar. "Wat nu?" Ik wilde niet zomaar overal op solliciteren om vervolgens na 6 maanden wéér op straat te staan. Ik wilde nu op zoek naar iets dat écht bij me past, wat ik écht leuk vindt en waar ik energie van kríjg. Dus was het tijd voor ACTIE! 

Intuïtief als ik ben, heb ik me ingeschreven voor de "Bootcamp voor je Talent" van Renee Boelaars. Ik heb haar online masterclass gevolgd en dacht: "Dit wil ik!" Bij haar heb ik een talentscan gedaan en hierdoor werd ik al meteen een stuk wijzer.

Ik leerde dat mijn kracht zit in zelfstandigheid (terwijl ik de laatste jaren, als HR medewerker, altijd in teams heb gewerkt waar we de verantwoordelijkheid met elkaar deelden). Waar ik altijd dacht dat plannen, organiseren en analyseren mijn kwaliteiten waren, bleek ik dit ontwikkeld te hebben vanuit een drang naar controle & houvast en dat kóst dus alleen maar energie. Ook ontdekte ik welke natuurlijke kwaliteiten ik nog verder kan ontwikkelen.

De afgelopen maanden heb ik me daarom vooral bezig gehouden met belemmerende overtuigingen aanpakken, buiten mijn comfortzone gaan, beren van de weg jagen, dromen over de toekomst, onbekende mensen spammen met vragen over hun baan, blogs schrijven, enz. enz. 

Mijn droombaan heb ik nog niet helemaal gevonden, máár ik ben hier zeker naar op weg en heb al flink wat stappen gezet met als hoogtepunt het inschrijven bij de KVK.