#16 Na jaren kwam ik een vriendinnetje van vroeger weer tegen

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 09:35

Een paar maanden geleden maakte ik een advertentie aan op Marktplaats om een kapstok te verkopen. Er kwamen geen reacties op. Tot deze week. Plotseling verscheen er een pushmelding in het scherm van mijn telefoon met daarin een bod voor deze kapstok. Ik opende de melding en las het berichtje wat daar stond. Onderaan stond de voorletter en achternaam van de persoon die had geboden. Ik wist het meteen, dit moet mijn vriendinnetje van de middelbare school zijn.

Ik heb vrijwel gelijk een reactie geplaatst en een uurtje later stond ze voor de deur. We hebben een hele tijd staan kletsen en herinneringen opgehaald over onze middelbareschooltijd. Vervolgens wisselden we nummers uit en hebben we afgesproken om contact te houden en binnenkort eens af te spreken om uitgebreid bij te praten over alles wat er in de tussentijd is gebeurd. 

Toen ze weg was besefte ik dat ik haar bijna 20 jaar niet heb gezien en toch voelde het weer als vanouds, zo vertrouwd. Het voelde gemakkelijk terwijl ik de laatste jaren enorm loop te struggelen om contacten te leggen en te onderhouden. Ik geloof erin dat dit zo moest zijn en het herinnert me eraan dat ik vroeger wél vriendschappen kon aangaan en dat dat dus wel in me zit. Het heeft alleen de laatste jaren ver weg gezeten door alles wat er is gebeurd. Dit besef maakt me emotioneel en ik zit dan ook met tranen in mijn ogen nu ik dit schrijf. 

Ik vond het echt heel leuk om haar weer te zien en het lijkt me superleuk om contact te houden. Ik ga er in elk geval mijn best voor doen =).