#18 Ik koos op moederdag voor mezelf

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 14:48

Afgelopen week vroeg mijn moeder aan mijn zusje en mij of we met Moederdag kwamen eten. Hoewel ze altijd zegt dat we niet echt iets aan Moederdag doen, gaan we toch wel vaak samen eten en kopen we meestal ook wel een cadeautje. 

Dit jaar had ik alleen op Moederdag afgesproken met Vivianne, mijn ademcoach, om een ademsessie te doen. Ik wilde dit niet verzetten want we hebben het twee maanden geleden al afgesproken én omdat VIvianne het zo druk heeft, zou het wel eens twee maanden uitgesteld kunnen worden. Dat wilde ik niet. 

Dus, hoe moeilijk ik het ook vind om 'nee' te zeggen en hoeveel stemmen in mijn hoofd ook zeiden dat ik naar mijn moeder moest op Moederdag.. Toch ging mijn afspraak met Vivianne deze keer voor. Ik heb mijn ouders laten weten dat ik niet kon en heb een andere dag voorgesteld. Uiteindelijk werd het afgelopen vrijdag en zijn we uit eten geweest. Ook deze vrijdag was voor mij niet de meest ideale dag omdat ik in de ochtend een 2-uur durende training had (lees: instant overprikkeling) en daarna nog met mijn auto naar de garage moest. Toch heb ik het wel aangedurfd om nee te zeggen tegen de zondag, dat was al een hele vooruitgang en daarom nam ik de vrijdag voor lief. 

We hebben lekker gegeten en een heerlijk dessert gedeeld en ook de sessie, op zondag, bij Vivianne was fijn.

Ik ben trots dat ik dit voor mezelf zo heb kunnen regelen.
'Nee' zeggen is zo erg nog niet ;)