#25 Mijn top 5 producten die helpen om overprikkeling te voorkomen

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 21:45

Ik heb de afgelopen jaren verschillende producten uitgeprobeerd om te zoeken naar dingen die mij helpen om minder snel overprikkeld te raken.

Dit is mijn top 5!

 

1. De noise-cancelling headphone. 
Dit vind ik echt één van de beste uitvindingen ooit! Deze koptelefoon zorgt ervoor dat storende, eentonige geluiden veel minder of zelfs niet worden waargenomen. Ik vind het bijvoorbeeld fantastisch dat ik daardoor de stofzuiger of afzuigkap bijna niet hoor. Ik gebruik hem ook als ik naar de sportschool ga om daar de harde, opzwepende muziek uit te schakelen en lekker in mijn bubbel een podcast te luisteren of rustgevende muziek af te spelen. 

2. De Himalaya zoutlamp
Ik vind veel verlichting al snel te fel. Ik houd veel meer van sfeerverlichting. Lekker zacht licht waarvan je een rustig gevoel krijgt. Bijkomend voordeel van een zoutlamp is dat hij de lucht kan zuiveren en zorgt voor een betere nachtrust. Wat er weer voor zorgt dat je de dag erna meer prikkels aan kunt.

3. Het Manta Sleep masker
Hoe donker je gordijnen ook zijn, er is altijd dat ene randje waar 's morgens het licht doorheen schijnt. Met dit slaapmasker heb je daar geen last meer van. Dit masker is superzacht, heeft zelfs fluweel in de hoofdband. De eye-covers sluiten om je ogen en zijn diep, waardoor je je ogen gewoon kunt openen als je hem op hebt. Geen gedoe met plakkende wimpers. Bovendien kun je ze met klittenband verstellen zodat je het precies op jouw ogen kunt afstellen. Ook achterop zit klittenband zodat je de grootte kunt afstellen.  

Nu ook verkrijgbaar met verzwaring in de band. Draagt bij aan betere slaap en vermindering van angst, spanning, spanningshoofdpijn en migraine.

4. Loop earplugs
Deze oordoppen kunnen tot 18dB geluid verminderen. De experience plus zijn het meest geschikt voor concerten/festivals, reizen en motorrijden. Je hoort alles nog steeds zuiver, je hoort mensen goed praten maar het omgevingsgeluid wordt een heel stuk verminderd.

Deze oordoppen kunnen tot 16dB geluid verminderen. De engage zijn het meest geschikt voor sociale activiteiten, focus en heldere communicatie. Je hoort alles nog steeds zuiver en hoeft niet steeds te vragen wat iemand zegt. Eerlijk is eerlijk, het is geen noise-cancelling maar ze filteren zeker geluiden weg.

5. Verzwaringsdeken
Het voordeel van een verzwaringsdeken is dat je nachten wat minder onrustig zijn. Je slaapt sneller in, je draait minder vaak en ervaart meer rust door het gewicht. Het zorgt voor betere kwaliteit van slapen. Het niveau van je stresshormoon daalt en je slaaphormoon stijgt.

Dit zijn affiliate-links