#32 Dit was jarenlang mijn grote hobby

Gepubliceerd op 10 november 2023 om 19:16

Meerdere uren per dag besteedde ik er aan. Zodra ik thuis kwam uit school en mijn huiswerk had gedaan, kon ik eindelijk weer verder. Ik dook er vol in en zocht alles tot in de puntjes uit. Mijn ouders vroegen regelmatig of ik ook nog eens een keer gezellig beneden kwam zitten, maar nee, ik bracht mijn uren door op mijn zolderkamertje, achter mijn computer. 

Wat ik al die tijd aan het doen was? 
- Ik zat op cu2 (voor mensen uit mijn generatie was dat HET ding).

Je eigen website maken met html-codes. Geweldig vond ik het. En nee, ik was niet het type dat één lange websitepagina had met allerlei lijstjes en 'I love you in 50 talen'. Ik was vooral bezig met het bestuderen van de brongegevens van andere pagina's om zo de mooiste creaties te maken die klikbaar waren en waar het scrollbare tekstvakje precies op de juiste plek stond want een millimeter naast het daarvoor bestemde blokje in de achtergrondfoto was echt 'not done'. 

Laatst vond ik op mijn harde schijf de word-bestanden waarin ik alle html codes van mijn gemaakte cu2 pagina's heb opgeslagen want ik maakte natuurlijk elke week een hele nieuwe pagina (oke, misschien overdreven, maar ik heb wel een bestandje of 20-25). Ik heb ze nog een keer op mijn website geplakt, maar helaas komt er niets tevoorschijn. Ik zou het zo grappig vinden als ik het nog ergens zou kunnen plakken en terug kan zien. 

Soms mis ik het wel, het commitment dat ik toen had. Om ergens helemaal in te duiken en niet los te laten totdat ik gevonden had wat ik zocht of totdat het lukte wat ik in gedachte had. Dat is al een tijdje ver te zoeken. Nu merk ik vaak dat ik helemaal geen zin heb om ergens in te duiken en tot op de bodem uit te zoeken, ik haak af wanneer het te ingewikkeld wordt en te lang duurt. 

Maar ik hoop in mijn ondernemersreis om dit terug te vinden, het is mijn doel om die passie te vinden en in de flow te komen zodat het me weer net zo makkelijk afgaat al vroeger.

Lees ook: