#50 Dit zijn mijn 3 grootste struggles op dit moment

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 09:25

Ik voel momenteel zoveel frustratie in mijn lijf.

- Frustratie omdat ik zo lang een pleaser ben geweest.
- Frustratie dat ik me zo heb laten leiden door meningen van alles en iedereen. 
- Frustratie dat ik leef vanuit belemmeringen en niet vanuit kansen.
- Frustratie dat ik zo'n enorme control freak ben.
- Frustratie dat ik mezelf tegen houd.
- Frustratie dat ik me over zoveel dingen angstig voel. 

Ik ben continu in tweestrijd met mezelf. 

Ik wil het heel graag anders, maar het lukt me nog niet zo goed om ACTIE te ondernemen. Ik zit op sommige gebieden écht nog in de slachtofferrol en wat ik dan doe is mezelf opsluiten in mijn huis en series kijken. Wat ook weer leidt tot frustratie omdat ik weet dat het daar heus niet beter van zal worden. 

De drie dingen waar ik op dit moment het meest tegenaan loop, zijn:

* Vertrouwen
Kort gezegd vertrouw ik bijna niets en niemand. Ik heb geen vertrouwen in mezelf en dat mijn bedrijf iets kan worden. Dit merkte ik bijvoorbeeld aan dat de reels die ik maak de laatste tijd best wel goed worden bekeken. De meesten gaan makkelijk over de 1000 views maar zodra ik een reel post die actie vraagt en indirect stuurt naar mijn aanbod, komen ze niet boven de 500 uit. Ik vroeg me heel erg af waarom dat zo was, maar het zal ongetwijfeld liggen aan mijn eigen energie. Daarnaast vind ik het ook lastig om te vertrouwen op anderen. Het is altijd maar de vraag wat de intentie van iemand is. En zeker online en als hsp is dat lastig omdat je iemand niet recht in de ogen aan kunt kijken. En dat ik zo lekker kan denken vanuit belemmeringen maakt het niet veel beter.

* Controle
Ik ben gewend om alles heel erg te controleren, te leven vanuit zekerheid. Er moet een duidelijk begin en eind zijn. Ik heb een hekel aan de controle uit handen geven en open eindjes, er moet een finish zijn. Dat is hoe het altijd is geweest, maar het levert steeds meer frustratie op. Ik verlang naar vrijheid en spontaniteit, het hoeft niet allemaal vast te liggen en van te voren gepland te zijn. Op dit moment weet ik alleen totaal niet wat ik met die vrijheid aan moet en ik loop er dan ook steeds tegenaan dat wanneer ik spontaan iets wil ondernemen, het vol zit of niet voor 1 persoon is.
Ik kan me momenteel trouwens echt boos maken over het feit dat we hier in Nederland alles willen plannen. Je moet een week van de voren je sauna en massage plannen anders kan het niet meer. Maar misschien heb ik volgende week helemaal geen zin in een saunabezoek en een massage!

* Angsten
Ik durf in het donker de deur niet alleen uit en ben als de dood voor insecten om maar wat random voorbeelden te noemen.
Omdat ik zo enorm denk vanuit belemmeringen en weinig vertrouwen heb, is de eerste vraag altijd: "Wat als....?" Ik ben er ontzettend klaar mee dat ik mezelf zo (laat) beperk(en) maar zoals gezegd is het nog lastig voor me om in actie te komen en er tegenin te gaan. Ik leefde jarenlang volgens de angsten van mijn ouders. 

Ik heb wel wat doelen voor mezelf gesteld voor 2024. Zoals in mijn eentje naar het buitenland en nieuwe mensen ontmoeten. Maar tot nu toe heb ik nog weinig actie durven ondernemen om dit te bereiken.