#44 Ik ben eindelijk mijn break-up aan het verwerken

Gepubliceerd op 4 februari 2024 om 09:15

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn relatie verbrak. Dit was één van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb gemaakt want ik koos daarmee écht voor mezelf en dat was ik niet gewend. Ik zette mezelf altijd op de tweede plaats en hechtte altijd veel meer waarde aan hoe een ander zich voelde. 

Daarbij voelde ik enorm veel angst. Angst voor zijn woede en dat hij me direct te deur zou wijzen, angst om vrienden te verliezen en alleen achter te blijven (we hebben een gezamenlijke vriendengroep).

En hoewel er zeker vrienden zijn die er moeilijk mee om kunnen gaan, ben ik over het algemeen niemand kwijtgeraakt. Mijn ex en ik gaan ook nog goed met elkaar om en zien elkaar bijna elke week bij de pubquiz. 

Wel merk ik de laatste weken een verandering in mezelf. Tijdens het luisteren naar muziek ben ik twee keer spontaan in huilen uitgebarsten bij het horen van liedjes die gaan over het verbreken van een relatie (Sometimes love ain't enough van O-town & All I Ask van Adele). 

Blijkbaar heb ik eindelijk de rust gevonden om aan het verwerkingsproces te beginnen. 

Het is, in mijn ogen, ook vrij logisch dat ik die rust nog niet vond in de 9 maanden dat we nog samenwoonden omdat je dan nog midden in de situatie zit. Ik heb ook echt het gevoel gehad dat mijn leven op pauze stond. 

En daarna moest ik wennen aan mijn nieuwe situatie, mijn nieuwe omgeving, nieuwe huis (zeker als HSP neemt dat allemaal wat meer tijd in beslag). 

Maar ik ben nu dus op het punt aangekomen dat ik het kan gaan verwerken =).