#48 4 redenen waarom ik 's avonds rustgevende muziek luister

Gepubliceerd op 2 maart 2024 om 14:51

Vroeger keek ik elke avond naar de televisie. Al tijdens het eten ging hij aan en hij ging pas uit als ik naar bed ging. 

Als ik daar nu over nadenk, vind ik het eigenlijk een belachelijke gewoonte. De hele avond apathisch voor me uit staren en mijn brein met nóg meer prikkels vullen.

Het was nou niet persé zo dat ik super interessante programma's keek. Het was meer kijken om het kijken. 
En het was ook niet zo dat ik me er beter door ging voelen of meer ontspannen. Eigenlijk vaak juist het tegenovergestelde.
 
En toch bleef ik het doen, elke avond opnieuw. 

Nu ik weer op mezelf woon, ben ik mijn routines drastisch aan het veranderen. 

Ik kijk nog wel tv, maar meestal niet meer na het avondeten. Alle programma's die ik wil zien, neem ik op en kijk ik op een ander moment.

In plaats daarvan, luister ik 's avonds naar rustgevende muziek.

Daar zijn 4 redenen voor:

1. Stressvermindering: Rustgevende muziek kan stress- en spanningsniveau in je lijf te verminderen. De kalmerende tonen en langzame ritmes helpen om je geest ontspanning te geven, waardoor de dagelijkse stress kan worden verminderd.

2. Bevordering van slaap: Het luisteren naar rustgevende muziek kan helpen om sneller en dieper te slapen. Je zenuwstelsel kalmeert bij het horen van de rustige melodieën. 

3. Verbetering van de stemming: Muziek kan je emoties beïnvloeden. Rustgevende muziek kan ervoor zorgen dat negatieve gedachten en gevoelens verminderen.

4. Afstemmen op je innerlijke zelf: Het luisteren naar rustgevende muziek kan meditatief werken, waardoor je het leven van alledag even kunt loslaten en meer in het nu aanwezig kunt zijn. 

Ik heb een playlist gemaakt in Spotify met 6 uur aan rustgevende muziek.
Ik deel hem graag met je.

Vraag hem hier aan =)