#52 8 redenen om pauze te houden

Gepubliceerd op 19 maart 2024 om 08:40

Ik doe niet aan pauze nemen.

Het was 2017 toen ik voor het eerst een kantoor binnenstapte. Na 5 jaar werken in het onderwijs had ik de overstap gemaakt naar Coolblue. Ik kwam te werken in een kantoortuin waar op 20m van mijn bureau een keukentje was waar de koffie de hele dag stond te pruttelen en niet veel verder een recruitmentteam de hele dag zat te bellen.

Vroeger al zei ik dat kantoorwerk niets voor mij was en toch was dit nu mijn werkplek. 

In pauzes ging ik niet mee naar de kantine. Want dáár was het veel te druk. Ik bleef alleen achter op de afdeling zodat ik even rust had en me kon voorbereiden tot de tsunami aan geluid me weer overspoelde. Ik at mijn boterhammetje achter mijn pc en in plaats van even de benen strekken of een kopje thee drinken, werkte ik gewoon door. 

Ik was enorm gefocust op mijn werk en sloot mezelf daarmee af voor alles om me heen. Het was een tijdlang mijn overlevingsstrategie. Als ik maar bezig was met mijn werk, dan kon ik me afsluiten voor de omgeving waarin ik als HSP volledig verzoop. 

Ook nu nog merk ik dat als ik ergens mee bezig ben, ik gewoon vergeet om pauze te nemen. Ik las laatst een artikel waar in stond dat HSP’s elke 30 minuten even een onderbreking kunnen gebruiken. 

8 redenen waarom pauzes zo belangrijk zijn:

⚡ Pauzes helpen om je creativiteit te stimuleren, tijdens pauzes kan je geest vrijer denken en dat geeft nieuwe inzichten.

⚡ Pauzes helpen om stress te verminderen.

⚡ Pauzes nemen zorgt dat je beter beslissingen kunt nemen.

⚡ Pauzes nemen verhoogt je productiviteit. Even loslaten en weer door.

⚡ Pauzes nemen stimuleert je geheugen en zorgt ervoor dat je dingen beter kunt onthouden.

⚡ Pauzes nemen verhoogt je energie.

⚡ Pauzes nemen helpt om sociale verbindingen met anderen te versterken.

⚡ Pauzes nemen zorgt voor een betere gezondheid. Het stimuleert je gezonde gewoontes.


Bonus:

⚡ Pauzes nemen gedurende de dag zorgt ervoor dat je 's avonds makkelijker in slaap valt en minder piekert.

 

Dus mijn note to self: Meer pauzes nemen!