#64 Ik ben 'one of the guys'.

Gepubliceerd op 27 april 2024 om 10:35

Ik heb, denk ik, altijd meer gehad met mannen dan met vrouwen. Op de basisschool had ik wel twee goede vriendinnen en nog weinig contact met jongens, maar ik heb jongens altijd wel grappiger gevonden en makkelijker. Meiden onderling kunnen zo onvoorspelbaar en gemeen zijn (dat heb ik op de basis- en middelbare school ook zeker ondervonden). 

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik anders was dan de meiden in mijn klas. Iedereen was bezig met haar, make-up, vriendjes krijgen etc. Ik was daar totáál niet mee bezig. 

Ik realiseerde me nog niet zo lang geleden dat ik in mannelijke energie ben opgegroeid. Gevoeligheid, flexibiliteit en zachtheid mocht er thuis niet écht zijn. Ik herinner me nog goed dat ik, als ik gehuild had, zei dat ik jeuk had gehad in mijn oog en erin gewreven had. 

Pas na de middelbare school ging ik steeds meer om met mannen. Op de volleybalvereniging was dat het moment dat het heren- en damesteam iets meer naar elkaar toe trokken. We bleven na wedstrijden urenlang in de kantine hangen en gingen steeds vaker bij elkaars (uit)wedstrijden kijken. Heel af en toe gingen we stappen maar meestal fietsten we vanuit de sporthal naar het huis van iemand om daar tot diep in de nacht te praten en gezelschapsspelletjes te spelen. De meeste meiden waren dan inmiddels al afgehaakt en dus bleef ik vaak als enige over. Mijn collega's vroegen me op een gegeven moment elke week of ik nog op pad was geweest met mijn harem.

Ik breng nog steeds de meeste tijd door met deze mannen. Inmiddels hebben de meesten wel een vriendin, waardoor ik ook weer wat meer omga met vrouwen, maar de boys en ik vormen nog steeds de kern van de groep ;).