#66 Hoe minimalisme je kan helpen om beter te slapen

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 11:19

Tweeëntwintig broeken telde ik in mijn kledingkast en dan heb ik het nog niet eens over rokjes, jumpsuits, sportbroeken en korte broeken.

Regelmatig sta ik te vloeken omdat ik niet weet wat ik aan moet trekken. Er is altijd wel iets mis mee.
De kleur, net te groot of te klein, de dikte van de stof, de hoogte van de taille, noem maar op.

Met als gevolg dat ik de kledingwebsites af zoek naar de optie die ik nog niet in de kast heb hangen. Vaak kies ik op dat moment voor de goedkoopste optie omdat ik geleerd heb dat geld op de bank belangrijk is en ik geen onnodig grote uitgaven moet doen.

Kortom: Ik wil altijd meer en het kan altijd beter maar dan wel met zo min mogelijk geld.

Na het lezen van het boekje 'weg ermee' van Dennis Storm realiseerde ik me dat het daar mis gaat. 

Ik heb juist veel te veel keus, er zijn te veel opties. Hij schreef: "Je kunt beter geld investeren in 1 of 2 goede broeken die tijdloos zijn dan aan 20 die net niet voldoen of nu toevallig even in de mode zijn. Dat zorgt niet alleen voor meer overzicht en rust, maar ook voor minder frustratie."

En zo is het eigenlijk ook met je avondroutine.

Er is teveel keus.

Een televisie, spelletjes, een computer, een telefoon of toch nog even de was doen. Teveel 'afleiding' die ons weerhoudt van ontspanning. 

Het is één ding om te zeggen dat je 's avonds niet meer urenlang voor de tv wilt hangen, maar wat dan wel? 
Door de vele opties is het lastig om te beslissen wat je wilt, net als wanneer je voor die kledingkast staat. 

En dus gaan we in ons hoofd zitten en bedenken we wat het beste zou zijn, maar daar ga je het antwoord niet vinden en vaak vervallen we dan toch weer in het tv kijken omdat dat de weg van de minste weerstand is en in onze routine is ingeprent. 

Ik merkte het afgelopen week toen ik op vakantie was en ook een paar maanden geleden toen ik in het saunacentrum zat. 
Omdat daar veel minder afleiding is, voel ik me veel relaxter en minder gefrustreerd. Ik heb veel minder het gevoel dat ik iets 'moet doen' omdat het vaak simpelweg niet kan. 

Ik ben inmiddels al een paar weken bezig met het opruimen van mijn huis en ben kritisch aan het kijken wat me nog blij maakt en wat niet meer, welke spullen waardevol zijn en écht bijdragen aan een gevoel van rust en welke 'afleiding' en 'frustratie' ik eruit kan en wil gooien want ik wil me thuis net zo voelen als op vakantie of in een wellnesscentrum. 


Misschien dat jij wél blij wordt van spullen die ik weg doe en iets vindt wat voor jou van waarde is.
Check het op Vinted